Hej!
Jag som driver den här bloggen heter Åsa Edenfeldt och jag är legitimerad gymnasielärare i svenska, engelska och psykologi. Jag har varit verksam inom gymnasieskolan sedan 2001 och arbetar på Täby Enskilda Gymnasium, en 1-1-skola i norra Stockholm. Numera är jag programchef för samhällsvetenskapsprogrammet på vår skola. Under många år var jag ämnesledare i en härlig svenskgrupp med elva andra svensklärare, och mellan 2013 och 2016 var jag förstelärare med fokus på språkutvecklande arbetssätt och läsundervisning. Att vara med och leda det kollegiala lärandet på min skola är oerhört utvecklande då jag har ett stort intresse för pedagogisk skolutveckling.
Utöver undervisningen och program- och personalansvaret föreläser jag på konferenser och skolor. Under åren har jag fått besöka många olika kommuner och skolor och det är alltid lika roligt att träffa lärare! Under fliken ”Föreläsningar” kan du läsa mer om du är intresserad av att boka mig för en föreläsning/workshop.
Jag brinner lite extra för att arbeta med muntlig framställning och att försöka utveckla elevers lust, vilja och mod att våga tala i och inför grupp. Kursen Retorik 100 poäng är därför extra rolig! I nästan femton år har jag på olika sätt mött och arbetat med elever med stark talängslan. Mitt hjärta klappar också extra för att hjälpa gymnasiestudenter upptäcka lusten i litteraturen och läsningen, och jag strävar efter att arbeta med lässtrategier för effektivt lärande i mina ämnen.
I den här bloggen samlar jag mina reflektioner kring lektionerna, undervisningen, pedagogisk utveckling. Jag har också skrivit mycket kring försteläraruppdraget och kollegialt lärande under åren jag arbetade med detta. För mig är bloggen helt enkelt ett sätt delta i det kollegiala samtal om undervisning och skolutveckling som pågår ute på nätet i olika forum och grupper. Jag hittar själv mycket av min inspiration via andra bloggar och samarbete med externa kontakter både på andra gymnasieskolor och på universitetsnivå är ett stort intresse och något jag vill lägga tid på. Läs gärna mer om mig och mina tankar om bloggen under det första inlägget.