En bok om läsundervisning för gymnasielärare!

Japp, det är vad jag har pysslat med sedan i april 2015! Nu är jag inne på slutspurten och innan sommaren ska boken ges ut. Den heter Läskompetens – lässtrategier för gymnasiets svenskkurser och ingår i Natur och Kulturs input-serie. Denna serie innehåller fortbildningslitteratur för lärare och är tänkta som handböcker för den konkreta klassrumssituationen.

I boken utgår jag ifrån forskning om läsförståelse och läsundervisning men innehållet är praktiskt inriktat och jag ger rikligt med konkreta exempel från klassrummet och undervisningen i Svenska 1, Svenska 2 och Svenska 3. Boken avslutas med ett kapitel som riktar sig till dig som vill läsa och arbeta med boken tillsammans med andra – till exempel dina svensklärarkollegor på skolan eller på andra skolor. Här får ni ett färdigt upplägg med diskussionsfrågor och uppgifter för de olika träffarna!

Att utveckla ungdomars läsförståelse och ge alla elever möjligheten att bli mer läskompetenta är verkligen något jag brinner för, så jag är oerhört tacksam för denna möjlighet!

20160205_170236

20160205_170203

Åsa Edenfeldt

Publicerat av

Jag är gymnasielärare i svenska och psykologi i norra Stockholm och författare till boken Läskompetens - lässtrategier för gymnasiets svenskkurser. Här på bloggen skriver jag om språkutvecklande arbetssätt, läsundervisning med äldre elever, digitalt läsande och skrivande samt naturligtvis undervisningen i mina ämnen. Välkommen hit!

5 reaktioner till “En bok om läsundervisning för gymnasielärare!

  1. Så roligt! Den kommer jag definitivt att köpa! Jag har haft mycket nytta av dina blogginlägg om hur du jobbar med vetenskapligt skrivande och lässtrategier, så tack 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s