UR-program om aktiv läsning

Tidigare i våras kom UR på besök för att prata om läsundervisning med äldre elever och vara med på en lektion i kursen Svenska 3. TV-programmet är nu klart och kan ses här: Aktiv läsning.

Skärmavbild 2016-06-14 kl. 22.12.43

 

Skärmavbild 2016-06-14 kl. 22.13.32

Hoppas att du tyckte det var givande att titta in i mitt klassrum en stund!

Åsa Edenfeldt

Publicerat av

Jag är gymnasielärare i svenska och psykologi i norra Stockholm och författare till boken Läskompetens - lässtrategier för gymnasiets svenskkurser. Här på bloggen skriver jag om språkutvecklande arbetssätt, läsundervisning med äldre elever, digitalt läsande och skrivande samt naturligtvis undervisningen i mina ämnen. Välkommen hit!

2 reaktioner till “UR-program om aktiv läsning

  1. Det var jätteintressant att se hur din lektion gick till. Jag blir riktigt sugen på att testa ditt upplägg med digitala portföljer nästa år. Jag har testat lite grann att låta eleverna dela dokument med mig, men jag tycker att det är lite svårt att ha en överblick i driven. Skapar du mappar för varje klass där du sorterar in deras portföljer?

    Answer Garden kände jag till men har inte testat – ditt sätt var ju toppen! Det ska jag definitivt testa i höst.

  2. Vad roligt att du tyckte det var intressant! Håller med dig om att det tar lite tid att vänja sig. Ja, jag gör en mapp för varje klass och samlar elevernas portföljer där. Jag har skrivit inlägg om detta – kicka under ”undervisningen” och ”google drive”. Answergarden är toppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s