Terminsstart och nya utmaningar!

Hej och god terminsstart!

Hoppas att du har haft en fin sommar! Nu är det dags att dra igång igen och för mig väntar delvis nya utmaningar. Jag kommer att arbeta kvar på skolan där jag trivs så enormt bra, men med delvis förändrade uppdrag. Jag ska fortsätta att undervisa, vilket är det roligaste, men även vara handledare för Läslyftet. Utöver det kommer jag även att fortsätta att föreläsa en del, både på skolor och på större konferenser. På min skola har jag fått en tjänst som programchef för samhällsvetenskapsprogrammet, vilket känns väldigt spännande. Tjänsten innebär en del personalansvar för lärarna på detta program och jag kommer bland annat att arbeta med att göra lektionsbesök, leda programråd, ha medarbetarsamtal, vara en del av skolans elevhälsoarbete och samarbeta nära med förstelärarna. Jag kommer att vara en del av skolans pedagogiska ledning. I och med programchefstjänsten väljer att lämna min förstelärartjänst, som jag har haft och uppskattat under tre läsår. Det har varit så otroligt utvecklande och lärorikt! När det gäller mina kurser så kommer jag i år att undervisa i Svenska 1, Psykologi 1 och Psykologi 2a och det är kring dessa kurser, och undervisning i stort, som inläggen framöver kommer att handla om.

Jag önskar dig en fin terminsstart!

Åsa Edenfeldt

 

Publicerat av

Jag är gymnasielärare i svenska och psykologi i norra Stockholm och författare till boken Läskompetens - lässtrategier för gymnasiets svenskkurser. Här på bloggen skriver jag om språkutvecklande arbetssätt, läsundervisning med äldre elever, digitalt läsande och skrivande samt naturligtvis undervisningen i mina ämnen. Välkommen hit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s